3e plaats in fleet race!

Monaco Energy challenge

Vanochtend stond de fleetrace op het programma. Gedurende 3 uur zoveel mogelijk rondjes maken, was de opdracht. We begonnen met een volgeladen accu. De zee was onstuimig. Dat zorgde voor de nodige golven en dus voor water in de boot.

Tot een half uur voor het einde van deze race heeft onze boot het volgehouden. Inmiddels waren er in onze categorie nog maar een paar boten op het water. Door al het zoute zeewater werkte de verbinding in de gashendel niet meer. De printplaat van de gashendel had het begeven. Gelukkig hadden we inmiddels 27 rondjes afgelegd. Genoeg voor een uiteindelijke 3e plek in het klassement van de fleetrace.

De middag hebben we benut om de boot ook van binnen weer droog te maken en alle onderdelen schoon te maken en na te lopen. Zaterdag is de afsluitende dag van de challenge met om 10.00 uur de slalom en om 14.00 uur de championships race.

In de middag was er hoog bezoek. Prins Albert II, president van de Yachtclub de Monaco, kwam voor de start van de speedrace de deelnemers veel succes wensen. De speedrace telt niet mee voor de eindklassering. Onze boot was nog niet klaar. We konden dus niet anders besluiten dan hierin niet mee te racen. Jammer, maar je kunt niet alles …

Morgen hebben we een prima uitgangspositie voor een mooi resultaat. Een 3e plek in de  fleetrace en een 5e plek in de kwalificaties. Ook zijn we morgen aan de beurt voor onze techtalk. Wat vertel je wel en wat vertel je niet in 7 minuten over de boot? We gaan er vanmiddag nog even goed naar kijken! Benieuwd? Volg alle verrichtingen via de livestream van #energysolarchallenge van de Yachtclub van Monaco of onze social media kanalen.