De HAN Solarboat krijgt diverse upgrades

Het winterseizoen is weer begonnen en dat betekent dat het HAN Solarboat team weer druk bezig gaat met het optimaliseren van onze boot waar nodig. Wij nemen je mee in de upgrades die we op dit moment aan het uitvoeren zijn!

Bevestiging van de draagvleugels

We hebben het bevestigingssysteem van onze draagvleugels geoptimaliseerd, tijdens een laatste testvaart verloren wij namelijk onze vleugel!  Jammer, maar we laten ons niet kennen. Wij hebben dus een aangepast ontwerp gemaakt, die geprint is met een metaalprinter! Zo zorgen we ervoor dat de boot, in het voorjaar, vliegend de finish over gaat tijdens de races en wedstrijden waar we deel aan zullen nemen.

Bluetooth systeem

Daarnaast optimaliseren we ons elektrisch systeem om zo data uit de boot te halen. Al onze communicatiesystemen lopen via een zogenaamde CAN-bus. De meeste systemen die in onze boot zitten, zenden informatie naar onze CAN-bus, bijvoorbeeld het accupercentage. Tijdens races is het cruciaal om de status van de accu te weten, zodat we een strategie kunnen bepalen. Teamgenoot Niels is druk bezig om een nieuwe Bluetooth Low Energy module te ontwikkelen om de informatie op de CAN-bus uit te breiden. Deze module stuurt informatie naar onze eigen gemaakte smartphone app. De PCB (Printed Circuit Board) is besteld en de eerste onderdelen zijn binnengekomen, we kunnen niet wachten om het binnenkort te testen.

Tussenschot

Er werken ook semesterstudenten aan het HAN Solarboat project. Tijdens het tweede leerjaar van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) krijgen deze studenten de mogelijkheid om twee dagen per week aan een multidisciplinair project te werken. Nou, bij ons zijn ze van harte welkom! Kagan, Jörg en Reinier hebben een tussenschot ontworpen zodat er minder water achter in de boot komt. Onlangs heeft de HAN een nieuwe waterstraalmachine aangeschaft. Twee keer raden wat wij dus gedaan hebben. 😉

Heel veel andere kleine updates!

Daarnaast zijn we bezig met het testen van een nieuwe motor en upgraden wij ons koelsysteem. Veel van de benodigde onderdelen maken wij zelf met onze 3D-printer die de komende periode overuren zal draaien. Genoeg te doen dus, deze winter. We gaan er alles aan doen om er voor de zorgen dat we klaar zijn voor de uitdagingen die ons in 2022 te wachten staan.

Opzoek naar een uitdagende stageplek

Per februari 2022 biedt het HAN Solarboat team weer stageplekken aan in de vakgebieden Marketing & Communicatie, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. Ben jij enthousiast, leergierig en op zoek naar een stageplek voor aankomende periode? Zoek dan niet verder en bekijk onze vacatures [hyperlink]. Stuur je CV en motivatiebrief naar info@hansolarboat.nl. Is een stage voor jou nog niet aan de orde? Kom je dan bij ons een semesterproject uitvoeren?