HAN Solarboat team weer op dreef!

Sinds begin september werken er weer nieuwe studenten bij IIME aan de nieuwe HAN Solarboat. Zij gaan aan de slag met een groot doel: de boot vaarklaar maken.

Twee bekende gezichten

René en Elon, studenten werktuigbouwkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), zijn geen onbekende gezichten binnen het HAN Solarboatteam. Beiden waren actief als projectstudent én bezochten bijna wekelijks de werkplaats om te werken aan de nieuwe boot. Beide studenten gaan nu weer aan de slag voor de HAN Solarboat. René gaat zich voornamelijk bezighouden met het ontwikkelen van het zonnedek. Elon focust zich op het finetunen van het draagvleugel systeem.

Embedded System Engineering studenten

Andreas, afkomstig van het Griekse eiland Kos, studeert Embedded System Engineering aan de HAN. Hij zal gedurende zijn afstudeerperiode onderzoek doen naar de mogelijkheden om de door de HAN Solarboat gegenereerde data inzichtelijk te maken voor het raceteam. Andreas zal ook zeker samenwerken met Ralf, die dezelfde opleiding volgt. Ralf zit in het derde leerjaar en zal dus meer operationeel actief zijn binnen het HAN Solarboatteam. Daarnaast zal Ralf werken aan diverse sensoren die in de werkplaats worden gebruikt bij het maken van de HAN Solarboat.

Boot vaarklaar maken

De komende periode zullen de HAN studenten, in nauwe samenwerking met de mannen van QConcepts, de boot verder vaarklaar maken. Via onze social media kanalen laten we je graag de voortgang zien.