HAN Solarboat Update!

Afgelopen juni presenteerden we vol trots het ontwerp van de nieuwe HAN Solarboat. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en komt het raceseizoen snel dichterbij. We updaten jullie graag over de stand van zaken van de nieuwe boot.

Freesmachine draait overuren

Nadat we eind vorig jaar al onze draagvleugels hebben geproduceerd, zijn we ook begonnen met het frezen van de mal voor de romp. De freesmachine van trouwe sponsor QConcepts  heeft heel wat uurtjes voor ons gedraaid om de mal van de romp te maken. De diverse onderdelen van de mal zullen op korte termijn worden geassembleerd. Daarna kan de productie van de romp beginnen, spannend!

Stijve vleugels

Ondertussen hebben we de draagvleugels al flink op de proef gesteld. Deze dunne vinnen moeten straks onze boot uit het water tillen. Klopten onze berekeningen? Zijn ze stijf genoeg? Nou en of! Uit de testen blijken de vleugels 300 kilo aan krachten te kunnen opvangen. Uiteraard zijn we zeer tevreden met deze resultaten.

Elektronica in behuizingen

Ook op het gebied van elektronica staan we niet stil. We hebben modulaire behuizingen ontvangen van Phoenix Mecano die geheel waterproof zijn, niet onbelangrijk. We hebben de bakken voorzien van allerlei connectoren van Phoenix Contact. Met 3D prints worden deze componenten vastgezet, want het moet natuurlijk zo licht mogelijk zijn!

Sponsoring

We zijn blij dat er zo veel sponsoren zijn die ons ondersteunen en zijn daar alle sponsoren erg dankbaar voor.  We zijn nog steeds op zoek naar diverse partners om onze nieuwe boot te kunnen ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Houd vooral onze social media kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen van onze nieuwe HAN Solarboat.