Samen sterk!

Jesse Wassink

Nu ons dagelijks leven door het coronavirus op z’n kop staat, is het fijn om samen als team te werken aan een gemeenschappelijk doel. Een groot deel van de races zijn geannuleerd of verplaatst, maar we hebben ons als doel gesteld om in juli met onze nieuwe boot te gaan varen. Een grote motivator om deze boot gereed te maken. Met inachtneming en respect voor de voorschriften van het RIVM, werken we door aan de ontwikkeling van de nieuwe boot.

Rompmal bijna gereed

Onze rompmal is nu echt bijna klaar, de contouren van de nieuwe boot zijn erg goed zichtbaar! We hebben heel wat uren geschuurd en geplamuurd. Het is enorm belangrijk dat alle oneffenheden uit de mal zijn om onze boot straks zo efficiënt mogelijk te laten varen.  De aankomende tijd spuiten we de mal nog een keer om zo de mal van een harde bovenlaag te voorzien. Daarna starten we met het lamineren van de romp. Het wordt een grote uitdaging om de boot zo licht mogelijk te bouwen. Inmiddels is het bijna een obsessie geworden….

Vleugels klaar!

Onze voorvleugels liggen al enige tijd klaar, maar de afgelopen weken hebben we ook onze achtervleugel klaar gemaakt. Deze vleugel wordt onder onze propellers geplaatst en zorgt voor het liften van de achterkant van de boot. Om deze vleugel zo efficiënt mogelijk te laten zijn, hebben we ook deze vleugel geschuurd. En wat zijn we nu trots, de vleugel is ‘zo zacht als babybilletjes’.  De komende tijd werken we de bevestigingspunten hiervoor uit, een mooie ‘thuiswerk klus’.

Onze online applicatie

Ook in deze tijden blijkt, data vergaren is enorm belangrijk. Dat doen wij als team natuurlijk ook en daarom bouwen we onze eigen online applicatie. Op deze website worden alle gegevens van de boot overzichtelijk in beeld gebracht. De uitdaging is om zowel de piloot als het walteam van de juiste actuele informatie te voorzien.

Nieuwe sponsoren

Ondanks dat deze tijden lastig zijn voor veel bedrijven, zijn we blij met de bedrijven die ons blijven ondersteunen. Zo hebben we diverse nieuwe gereedschappen voor in de werkplaats mogen ontvangen!