Weer een stapje dichterbij!

Romp

Het raceseizoen komt dichterbij, onze nieuwe HAN Solarboat begint vorm te krijgen. De afgelopen maand hebben we weer concrete stappen gezet richting ons doel, een nieuwe HAN Solarboat. De contouren van de rompmal worden zichtbaar, PCB’s worden geassembleerd en de Gelderlander heeft een nieuw artikel over ons gepubliceerd.

De rompmal

Om de boot soepel te laten opstijgen tot de gewenste vlieghoogte en om een ‘softe’ landing te realiseren heeft de romp een compleet nieuwe vorm gekregen. Daarbij krijgen wij dankbare ondersteuning van QConcepts! We zijn een behoorlijk aantal schuurpads verder, maar we kunnen dan ook echt tevreden zijn met een strakke onderkant van de mal. Hierdoor weten we zeker dat we straks een glad onderwaterschip hebben. De komende weken zullen we druk zijn met de afronding van de mal, alvorens wij kunnen beginnen met het lamineren van de boot.

Elektronica

Ook op het gebied van elektronica zitten we niet stil. We zijn begonnen met het assembleren van de PCB’s, de zogenaamde DC DC Converter. Dit kleine printplaatje zal zorgen dat er verschillende voltages door onze boot kunnen lopen. Daarnaast krijgt het complete elektrische systeem een upgrade om de betrouwbaarheid en de efficiency te vergroten.

Gelderlander

De voortgang van ons project is was ook te vinden in de Gelderlander. Hierin vertelt teamgenoot Sander welke praktische uitdagingen hij tegenkomt tijdens zijn afstudeerstage. Heb je het gemist? Lees het artikel hieronder terug!

Sponsoring

We zijn super blij met onze huidige sponsoren.
Daarnaast zijn we op zoek naar aanvullende ondersteuning voor het invullen van onze sportieve en duurzame ambities.

Heeft u affiniteit met het thema duurzaamheid en het bieden van kansen aan technisch talent?
Informeer dan naar de mogelijkheden.