En toen was het over….

Gisteren stonden de Slalom race en de Championship race op het programma.
We waren vroeg van de partij om de boot op te laden in de zon en vaarklaar te maken.

Net als altijd is onze strategie om er vol voor te gaan. Altijd op het randje, net als Max. In onze eerste run op de slalom gingen we dan ook voortvarend van start. We hadden een mooi eerste deel tot het keerpunt en vlogen met ruim 35 km/h door de boeien heen. Daarna raakte de boot met de achtervleugel een boeilijn. Door alle krachten werd de aandrijving hierdoor omgebogen en ontstond er een gat in de romp waar de aandrijving zit. De aandrijving, het staartstuk en de achtervleugel waren nog heel, de romp echter niet meer. En met een lekke boot kun je helaas niet varen. Dus einde verhaal voor de Energy Boat Challenge dit jaar. Geen Championship race meer voor ons.

Er bleef dus niets anders over dan te gaan genieten van de prestaties van de andere teams. Dus dat hebben we ook gedaan, zowel op de zee bij de Slalom als bij de Championship race in de haven. Uiteraard sloten we de week af met een diner op de derde verdieping van de Yacht Club.

Ondanks deze domper zijn we supertrots op onze prestaties. We hebben met hoge snelheden gevlogen op de ruige zee, hebben indruk gemaakt met onze boot en met onze ‘wooden’ shoes. Met veel complimenten van de andere teams voor onze prestaties en aanwezigheid. Volgend jaar komen we graag terug en gaan we er weer vol voor. We will come back stronger!