HAN Solarboat leden geven lezing bij Inscience Festival Nijmegen

Afgelopen vrijdag waren wij aanwezig bij het Inscience festival in Nijmegen voor een lezing over onze solarboat. Het Inscience festival is een van de grootste filmfestivals van Nederland. Tijdens het festival wordt er veel gepresenteerd over vernieuwende wetenschap en kunst. Inscience wil met dit festival de wetenschap toegankelijker maken voor een breed publiek. Onze teamleden gaven een lezing na de film ‘Point of no Return’. 

Tijdens het Inscience festival komen meer dan 200 wetenschappers samen om hun onderwerpen te bespreken en presenteren. De filmkunst is een onderwerp waar vaak over wordt gepraat. Inscience wil de wetenschap en kunst samen laten komen. Op het festival worden verschillende films getoond die variëren in vorm en genre. Naast de films zijn er nog lezingen, debatten,  kunstinstallaties en educatieve programma’s voor het onderwijs.

Onze lezing vond plaats in zaal 4 in LUX Nijmegen. Voor de lezing speelde de film;  ‘Point of No Return’ af. Deze film gaat over een vliegtuig die zonder benzine een reis over de wereld maakt. Het vliegtuig is gemaakt van lichte materialen en de vleugels zijn voornamelijk gemaakt van zonnepanelen. Het avontuur begon in Dubai, vijf dagen lang in een kleine ruimte en 26.000 meter boven de oceaan de wereld rond. De film nam je mee met alle technische aspecten, stressvolle momenten en overleggen. Na deze film kwam onze lezing. De HAN Solarboat is ook deels te vergelijken met het vliegtuig. Wij varen ook op zonne-energie en met sommige lange races is er voor ons ook geen ‘point of no return’.

De lezing ging over het ontstaan van de HAN Solarboat en wat wij allemaal hebben bereikt in de afgelopen jaren. Deze jaren hebben ook voor vele stress momenten, overleggen en discussies gezorgd. Wij vertelde het publiek waar wij op dit moment mee bezig zijn en wat wij van plan zijn, zodat wij de aankomende races nog sneller worden en nog meer podiumplaatsen gaan behalen.