STAGIAIR(E) WERKTUIGBOUWKUNDE

Vliegende boot op zonne-energie!

Gezocht per september 2024: Stagiair(e) werktuigbouwkunde / luchtvaarttechnologie 

Over de HAN Solarboat

De HAN Solarboat is een geavanceerde boot die vaart op zonne-energie. Dit innovatieve project wordt uitgevoerd door enthousiaste studenten van verschillende disciplines, samen met vakprofessionals van Qconcepts Design & Engineering BV. Met deze boot nemen we deel aan zowel nationale als internationale races, waaronder de Monaco Energy Boat Challenge. De boot maakt gebruik van high-tech composietmaterialen en draagvleugels, waardoor hij uit het water wordt getild. Werken aan de HAN Solarboat is vergelijkbaar met werken in een Formule 1-team, waarbij strategie tijdens races, snelle probleemoplossingen en teamwork cruciaal zijn voor succesvolle prestaties.

Tijdens je stage krijg je professionele ondersteuning van IIME. Er zijn extra trainingen beschikbaar voor het opstellen van een plan van aanpak en er is specifieke begeleiding gedurende het gehele stageproces.

Functieomschrijving

Het HAN Solarboat team zoekt een gemotiveerde student die de boot verder kan ontwikkelen op mechanisch gebied. Op basis van de resultaten in Monaco (juli 2024) zullen we de boot verder verbeteren. Wil je de boot laten varen met het vermogen van een waterkoker en snelheden halen van meer dan 40 km/h? Dan is deze stage iets voor jou. Je gaat werken aan een efficiënte aandrijving, een innovatief draagvleugelsysteem en lichtgewicht constructies. Om succesvol deel te nemen aan verschillende races, moeten alle systemen grondig worden getest voordat we aan de startlijn liggen.

Vaardigheidseisen

  • Jij volgt een HBO opleiding gerelateerd aan werktuigbouwkunde of luchtvaarttechnologi
  • Jij bent een teamplayer
  • Jij hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Jij neemt initiatief en bent flexibel
  • Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie
  • Jij hebt kennis of bent geïnteresseerd in composiet constructies
  • Jij hebt kennis van een 3D CAD systeem, bij voorkeur SolidWorks

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: info@iime.nl. Voor vragen kun je haar ook bellen of appen via 06-23646571.

Actuele informatie vind je op de social media kanalen van HAN Solarboat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

solarboat hydrofoils