HAN Solarboatteam klaar voor races!

Afgelopen maandag is het HAN Solarboatteam aangekomen in Monaco voor de Monaco Energy Boat Challenge. De reis is voorspoedig verlopen en het team kwam volgens planning aan in Monaco.

Dinsdag verliep de technische keuring eenvoudig omdat enkel de aangepaste onderdelen van de boot gekeurd moeten worden. Zo werden de veiligheidsmiddelen gecontroleerd, de waterpomp getest en werd er een brandje geblust. De boot was prima in orde, dus aan het einde van de middag werd de boot in het zonnetje gezet om weer op te laden.

Woensdagochtend was het team ook weer vroeg in de haven te vinden. Het was namelijk tijd voor Sea Trials, dus we konden eindelijk onze boot testen op de zee. Voor onze piloot Klaas Jan de eerste uurtjes op golvend water. Gedurende de dag zijn er diverse zaken getest en gevalideerd. We hebben getest hoe we met zo min mogelijk energie kunnen foilen over het water zodat we een strategie kunnen maken voor de endurance van vrijdag. Daarnaast heeft Klaas Jan het slalom parcours alvast verkend.

Yosri en René deelden hun techinsche kennis tijdens de Tech Talk in de avond. Deze presentaties worden gehouden om zo onderling meer kennis met elkaar te delen. Presenteren op de derde verdieping van de Yacht Club is toch andere koek dan op de HAN maar de heren redden zich prima!

Vandaag begint de dag vroeg met een verplichte pilot briefing om 09.00 uur. Daarna zullen we Klaas Jan nog een aantal keer het slalom parcours laten varen. Vervolgens is het om 13.00 tijd voor de parade en zullen we aansluitend om 13.30 de kwalificatieronde varen. Deze kwalificatieronde bepaalt de startpositie van de Championship race die zaterdag gepland staat. Alle races zijn live te volgen via YouTube. Bekijk hier onze tijdsplanning en de link naar de live locatie.