Het team wordt versterkt

Begin deze week zijn er drie nieuwe studenten gestart met hun stage bij het HAN Solarboat team. De drie studenten volgen de opleiding Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen en komen voor het aankomende half jaar het team versterken. Door de verschillende vaardigheden van de studenten kunnen zij samen met het team de HAN Solarboat verder brengen naar het volgende succes.

Werktuigbouwkunde

De studenten Floris en Sabine volgen de opleiding Werktuigbouwkunde aan de HAN. Tijdens deze opleiding richten ze zich op het ontwerpen van dynamische voorwerpen en onderdelen. Dit half jaar zullen Floris en Sabine een nieuw prototype ontwerpen.

Al in de eerste week slaat de meligheid toe. Bij het vragen naar hun voornemens voor de komende periode antwoorden de studenten als volgt:

Floris: “Deze periode ga ik veel RedBull drinken want we gaan de boot vleugels geven.”

Sabine: “Ik ga erg mijn best doen deze periode, zodat ik niet buiten de boot val.”

Industrieel Product Ontwerpen

Shirley is een bekende bij het HAN Solarboat team. Zij was onderdeel van het team dat in Monaco een derde plek voor de fleet race en een zesde plek ‘overall’ behaalde. Shirley studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN en houdt zich onder andere bezig met ontwerp, veiligheid en gebruik. Shirley gaat samen met Floris en Sabine draagvleugels ontwerpen en uitvoeren op de HAN Solarboat.

Shirley: “Het project lijkt mij een erg leuke uitdaging, omdat de techniek mij erg aanspreekt.”

Van links naar rechts: Shirley (Industrieel Product Ontwerper), Floris (Werktuigbouwkunde) en Sabine (Werktuigbouwkunde)