Zaterdag was het HAN Solarboat team aanwezig op de INNOVATE Experience in Arnhem.

Zes oktober was het INNOVATE festival op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Dit is een open dag voor iedereen ‘die vandaag wil weten wat er morgen gaat gebeuren’.

Tijdens deze dag waren er honderden bedrijven met hun projecten en producten aanwezig. Zij geven de bezoekers een kijkje achter de schermen. Zo konden alle bezoekers zien wat er voor mooie initiatieven en ontwikkelingen aan de gang zijn in deze regio. Het HAN Solarboat team was deze dag ook aanwezig op het festival in Arnhem. Deze dag is er met onze Solarboat ‘De Photon’ geracet en heeft het team de bezoekers informatie gegeven over onze Solarboat.

Voor het team begon de dag al vroeg. Voordat het evenement begon werd de boot gereed gemaakt en daarna door middel van een hijskraan in het water gehesen.
Om tien uur begon het evenement voor de bezoekers en stond het team klaar met de HAN Solarboat voor een leuke middag.

Onze Piloot Teun die afgelopen woensdag de testvaart heeft uitgevoerd, heeft deze dag ook de Solarboat bestuurd. Het was een erg zonnige middag in Arnhem en dit was voor de Solarboat perfect weer. Tijdens deze dag werden er races uitgevoerd en daarom was het ideaal dat de zon lekker scheen, zodat het team kon laten zien wat de Photon kan. De Solarboat heeft een sprintrace en slalomrace uitgevoerd voor de bezoekers. De races waren tegen het Sunflare Solarteam. Dit team was nog een stuk te snel voor ons, maar Sunflare is niet voor niets de kampioen.

Naast Sunflare waren Youngsolar, VHL Solarboat nog aanwezig.

De bezoekers vonden het erg mooi en spectaculair om een Solarboat met hoge snelheid over het water te zien racen. Naast de races konden de bezoekers al hun vragen kwijt aan de Solarboat teamleden.

Rond vijf uur was het evenement afgelopen en heeft het team de Solarboat weer netjes uit het water gehaald. Het was een leuke en innovatieve dag met meer dan 15 duizend enthousiaste bezoekers.