Nieuwe teamleden van de HAN hebben de eerste test doorstaan.

De nieuwe Solarboat leden gingen gezamenlijk in de middag naar de Oude IJssel in Doetinchem om de Solarboat te testen. Deze test was om te kijken of alles gereed is voor aankomende zaterdag op het INNOVATE Festival en om onze nieuwe piloot Teun kennis te laten maken met de Solarboat ‘De Photon’.

De boot lag in het water, de communicatiehelm werd aangesloten, de boot werd aangezet en de test kon beginnen. Aan het begin begon onze piloot Teun rustig te varen met de Solarboat. Het was voor de piloot de Solarboat ontdekken. Na een paar rustige rondjes had de piloot het meer onder de knie en gaf het sein om de snelheid te verhogen. De turbo-knop werd ingedrukt en de piloot ging wat langere afstanden maken. Vanaf de kant zagen we de Solarboat op een hoge snelheid heen en weer racen.

Hierna werd er weer een lagere snelheid aangehouden en kreeg piloot Teun vanaf de kant gecommuniceerd om de slalom te oefenen. Er moet op dat moment rustiger gestuurd worden, zodat de Solarboat in evenwicht blijft. Na de slalom kwam de piloot terug naar de kant en werd de boot uit het water gehaald.

Piloot was enthousiast! 

Piloot Teun vond het voor de eerste keer super om te doen! “Je ligt er laag aan het water en daardoor voelt het ook of je heel snel gaat. Al dat water wat omhoog gaat en in je gezicht pletst maakt het nog indrukwekkender”.

“Het ging echt super snel! Het was super om te doen”.

De testvaart is goed uitgevoerd, naast een paar kleine aanpassingen is de Solarboat zo goed als gereed om zaterdag op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) te varen bij het INNOVATE Festival in Arnhem.