Solarboat klaar voor races

technische keuring

Reis naar Monaco

Afgelopen maandagmorgen is het HAN Solarboat team vertrokken richting Yacht Club de Monaco voor de Monaco Solar & Energy Boat Challenge. Weliswaar kreeg de trailer een kusje van een ongeduldige fransman, maar voor de rest arriveerde het team veilig voor een overnachting in Bollègne. Na een korte nacht zat het team om half 8 al weer in de bus om de reis te vervolgen naar het zonnige Monaco.

Technische keuring

Uiteraard was het erg druk toen het team aankwam in Monaco. De boot nam soepel de haarspeldbochtjes door de smalle straten vol met dure auto’s. Zo stond het team rond het middaguur de boot al weer op te tuigen voor de technische keuring.

De technische keuring bestaat uit een aantal elementen, zoals structurele aspecten, veiligheid en elektronische keuring. Zo werd de accu volledig ontladen om de capaciteit te testen en werden er brandjes geblust. Op een paar kleine aspecten na was de boot prima in orde! Aan het einde van de middag werd de boot weer opgeladen met de zon zodat woensdag de boot verder elektronisch getest kon worden.

Woensdag stond het team vroeg op om de boot klaar te maken voor de laatste stappen van de technische keuring. Met een stabiliteitstest, een evacuatietest en een test van de werking van de bilgepomp was de keuring compleet. Onze boot kwam als eerste door de technische keuring. Een mooi resultaat waar we trots op zijn en dat ons de ruimte gaf om  in de middag de boot te testen op de golven van Monaco.

Racing-time

Morgen staan er in de ochtend een parade en sea trials op het programma. Daarna volgen in de middag de kwalificatie rondes. Je kunt ons volgen via onze social media kanalen en uiteraard updaten we jullie morgen weer 😊

Tot snel!