Vierde plaats voor HAN Solarboat in Monaco

Het was vandaag een hectische en bewogen laatste dag tijdens de Monaco Energy Boat Challenge!

Avond van hard werken

Gisterenavond heeft het team tot laat doorgewerkt aan de boot. Het team dacht dat alle elektronische problemen waren opgelost en op de kant leek alles goed te functioneren. Echter, eenmaal in het water bleek het helaas anders uit te pakken.

Championship Race

De boot lag op tijd in het water voor de championship race, zodat de accu nog even goed konden laden. In de race tegen Técnico Solar Boat gaf Mitchel bij de start vol gas, maar de motor sloeg af. Het duurde even voordat de boot weer startte, maar gelukkig kon Mitchel toch verder varen. Dit gaf de Portugezen de kans om bij Mitchel weg te lopen en de winst te pakken.

Race voor de 3e en 4e plek

Direct na de championship race volgde de race voor de 3e en 4e plek. Ook hier had de boot technische problemen waardoor de boot niet op vol vermogen konden varen, wat resulteerde in een 4e plek.

Een team in actie

Na deze race ging de boot uit het water en werkte het team hard om de problemen op te lossen. In een kort teamoverleg maakte het team een plan, waarna iedereen precies wist wat er moest gebeuren. De rollen waren helder en het team ging als een geoliede machine aan de slag. Op afstand kreeg het team hulp van verschillende (oud-)teamleden, wat het teamgevoel versterkte. Oude onderdelen werden ingebouwd en weer verwijderd terwijl het team bleven testen of de motor naar wens functioneerde.

Slalom race

Tussen 14.00 en 16.00 uur was de slalom race gepland en na bijna drie uur teamwork lag de boot rond 15.00 uur in het water. Ieder team mocht één run doen. Voor Mitchel was dit de kans om te laten zien dat de boot echt een racemonster is. Vol gas stoof hij door het parcours en zette de snelste tijd neer met slechts 25 seconden! De tweede plek was voor Sunflare met 27 seconden. Deze prestatie was een heerlijke en verdiende opsteker voor het hele team na een dag hard werken. Uiteindelijk liep het team op een half puntje het podium mis, erg jammer. Maar toch kijkt het team met opgeheven hoofd terug op een mooie en gezellige week!