Young HAN Solarboat behaalt eerste plaats!

Afgelopen weekend kwam het Young HAN Solarboatteam voor de tweede keer dit seizoen in actie en dat leverde een prachtige overwinning op! Nadat het team tijdens het eerste raceweekend al een indrukwekkende tweede plaats behaalde in Urk, waren ze dit keer vastberaden om de toppositie te veroveren. Met de eerste prijs en de leider vlag, voor de leider van het algemeen klassement, keerden ze triomfantelijk terug naar huis.

Voorbereidingen en reis naar Terneuzen

Na de succesvolle race in Urk werden er nog enkele verbeteringen aan de boot doorgevoerd. Met vernieuwd vertrouwen reisde het team af naar Terneuzen, een behoorlijk eindje weg, waardoor de leerlingen al vroeg op pad moesten. De reis was echter alles behalve saai; samen in een busje met docent Susanne zorgde voor een gezellige sfeer. Bij aankomst op de camping waren de tenten al opgezet door docent Mike en Leonie van het HAN Solarboatteam, en de boot stond klaar voor de keuring, die soepel verliep.

In de middag ging het team naar de waterkant om te testvaren, en na een bezoek aan de zee en het nuttigen van pizza’s, namen ze deel aan het Palaver. Hier kregen de leerlingen alle nodige uitleg over de komende race.

Race dag

Zaterdag begon vroeg voor het team. Om 7:00 uur werd het tentenkamp afgebroken en de boot snel te water gelaten bij de trailerhelling. Aan de waterkant werd de uitvalsbasis ingericht met comfortabele stoelen, stroomvoorziening voor de laptop om data uit te lezen en natuurlijk het onmisbare tostiapparaat voor tosti’s en broodjes knackworst.

Tijdens de time trial moest het team vijf rondjes afleggen, waarbij ze als tweede over de finish kwamen. Daarna werden de zonnepanelen gepoetst, de boot schuin in de zon gelegd en de accu opgeladen voor de sprint. Piloot Daan ging vol gas de bochten om en behaalde de snelste tijd! Als afsluiter stond er nog een match race op het programma, die eveneens door het team gewonnen werd.

Eerste plaats en leider van het klassement

Met deze overwinningen pakte het Young HAN Solarboatteam de eerste plaats en werden ze de algemeen leider van het klassement. Dit werd uiteraard gevierd met een lekker frietje en een ijsje bij de snackbar, voordat het team weer richting Duiven vertrok. Met kleine oogjes maar een grote glimlach kwamen ze laat in de avond terug in Duiven. Het team maakt zich de komende weken klaar voor het laatste raceweekend op 27 en 28 juni in Heusden.

Op naar meer succes, Young HAN Solarboatteam!

Bron: HAN