HAN Solarboat behaalt podiumplek!

Prijs Monaco Energy Boat Challenge

Trots waren we dat we gisterenavond op het podium bij de Yachtclub mochten komen. Met een 3e plaats sluiten we een zeer succesvolle Monaco Energy Boat Challenge van de Yacht Club de Monaco af.

Slalom race

In de ochtend was de slalom race. Elke boot mocht twee keer de slalom varen en de beste tijd telde mee voor de eindklassering. Zonder foils, waardoor de bochten scherper aangesneden konden worden, voer onze piloot in de 2e ronde de snelste tijd. In totaal noteerden we de 3e plek bij de slalom, op slechts 0,8 seconden van de nummer 2.

Championship race

’s Middag was de championship race. Na zijn eerdere bezoek op vrijdag kwam opnieuw de president van de yachtclub, Prins Albert II, om de boten ook in actie te zien. De race vond daarom plaats in de haven in plaats van op zee. Op basis van de kwalificatie moesten we de eerste race tegen het team uit Kroatië. Met een ruime voorsprong schoot onze boot over de finish.

Als winnaar moesten we in de 2e ronde aantreden tegen team Sunflare (de uiteindelijke winnaar van de solarklasse). Helaas moesten we in deze race de eer aan de tegenstander laten. Maar het leverde ons wel een plek op in de strijd om de 3e en 4e plaats tegen het solarteam van de TU Delft. Na een spannende strijd ging onze boot als eerste over de finish. Een mooie 3e plek was ook hier het eindresultaat.

Trots

We kijken terug op een intensieve periode. In Monaco, maar ook in de voorbereidingen thuis. Maar het was het meer dan waard. De complimenten voor onze boot en onze prestaties waren talrijk. En een 3e plek op het podium hadden we vooraf niet kunnen denken. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Sponsoren, studenten, docenten en alle fans in het thuisfront. Het was super! We gaan na de zomer weer hard aan de slag om de boot verder te optimaliseren voor nog mooiere resultaten in de toekomst.