HAN Solarboat ontwikkelt verder!

HAN Solarboat

Sinds begin februari werken er weer nieuwe studenten bij IIME aan de HAN Solarboat. Niet alleen het team maar ook de boot ontwikkelt zich verder…

Even voorstellen

Dit semester lopen Ron, Rémon en Harm fulltime stage bij IIME en zullen daarmee ook het HAN Solarboat team ondersteunen. Ron zal zich gaan focussen op PR en externe relaties, Rémon en Harm zullen met hun technische achtergrond een bijdrage leveren aan het team.

Daarnaast zullen er ook tweede- en derdejaarsstudenten vanuit HAN semesterprojecten betrokken zijn bij de ontwikkeling van ons racemonster.

De romp

De afgelopen maanden is er ontzettend veel werk verzet door de studenten en de mannen van QConcepts. Het dek zit inmiddels vast op de romp. Het dek krijgt nog een laagje coating en de randen worden nog afgewerkt. Ook de cockpitrand moet nog worden bevestigd op het dek. Daarnaast wordt de romp nog voorzien van stickers.

Elektronica

De elektronica is inmiddels uitvoerig getest op diverse veiligheidsaspecten die in het technische regelement zijn te vinden. Daarnaast heeft het team nu de mogelijkheid om veel data uit de boot te lezen door middel van een app. Data zoals, opbrengst van de zonnepanelen, energieniveau van de accu, en energieverbruik zal straks belangrijk zijn om een strategie te bepalen tijdens races. De laatste aspecten om de boot nog veiliger en robuuster te maken zullen nu worden uitgevoerd.

Draagvleugels

De draagvleugels zullen straks zorgen dat de boot zal vliegen boven water. Hiermee zal de boot een enorme weerstandsvermindering ervaren waardoor we met minder energie sneller en verder kunnen varen. De draagvleugels zijn al gemonteerd en zullen continue aandacht en liefde blijven vragen om ze in topconditie te houden.

Nieuwe fase

Het team gaat een nieuwe fase in, de boot wordt voor het eerst in bedrijf gesteld en gevalideerd. Elektrische systemen in de boot worden gekoppeld aan een databus en gaan data loggen. Deze data vormt de basis van tactiek algoritmen en modellen voor voorspellingen van de snelheid. Een spannende nieuwe fase breekt hiermee aan waarbij één doel centraal staat: met energie uit zonlicht de boot zo hard mogelijk laten gaan!

Blijf op de hoogte

Al met al krijgt de boot telkens meer vorm en wachten we met smart op wat hogere temperaturen om de boot eens flink te kunnen testen! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze social media kanalen.

Stagiaires HAN Solarboat
HAN Solarboat