Het raceweekend bij de NK ZonnebootRace in Akkrum mag een weekend worden genoemd om niet gauw te vergeten. Donderdagmiddag werd de HAN Solarboat goedgekeurd tijdens de technische keuringen, echter ging het mis bij de ontladingstest van de accu waardoor de accu kapot is gegaan. Gelukkig was het Spectrum Solarteam bereid om hun accu uit te lenen voor het weekend. Wij kunnen hen niet genoeg bedanken. Zo heeft het HAN Solarboat team alsnog een derde plaats weten binnen te slepen!

 

Hectische donderdag

In alle vroegte vertrok donderdag 10 mei het HAN Solarboat team met vijf teamleden (Suat, Dennis, Leonie, Koen & Wouter-Jan) naar Akkrum. Later op de avond sloot ook piloot Jorrit zich aan bij het team. Na de nodige problemen door de ontladingstest kon het team door de hulp van Spectrum Solarteam alsnog meedoen met de races, zij boden het HAN Solarboat team een accu aan. Donderdagavond werkte het team tot in de kleine uurtjes door om de ontvangen accu van Spectrum Solarteam in de boot te plaatsen.

Een vroege start van de Endurance dag

Vrijdagochtend was het team vroeg op om de solarboat klaar te maken. Om half 11 begon namelijk na een gezamenlijk ontbijt alweer de eerste race, de Endurance Race. Deze race bedroeg een afstand van ruim 50 kilometer. De teamleden volgden Jorrit gedurende deze race met twee volgwagens. Van tevoren waren er een aantal checkpoints afgesproken waar het team Jorrit zou meeten gedurende de race om te kunnen vragen naar eventuele problemen. Het HAN Solarboat team finishte deze race als vierde. Eenmaal aangekomen bij de finish had Jorrit de accu precies helemaal leeg gevaren met een tijd van 04:33:12. Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de NK ZonnebootRace in Akkrum.

Podiumplaats als kers op de taart

Op zaterdag vonden er twee verschillende races plaats, het “Rondje Akkrum” en de sprint. Het rondje Akkrum begon met een hardloopwedstrijd over een afstand van 1,2 kilometer. Leonie nam namens het HAN Solarboat team deel aan deze wedstrijd. Eenmaal bij de boot aangekomen tikte Leonie de Photon aan en op dat moment kon Jorrit beginnen aan de race. Het “Rondje Akkrum” verliep erg goed en de HAN Solarboat finishte als derde.

De Sprint was de alles bepalende race want het team moest VHL-Nordwin Zonnebootteam voorblijven tijdens de sprint om derde te eindigen in het klassement en dat gebeurde. Jorrit gaf tijdens de sprint flink gas en vloog bijna over het water. Door de derde plaats op de sprint werd het HAN Solarboat team derde in de eindklassering. Het was een gezellig en zeer geslaagd weekend met een mooie podiumplaats als beloning voor het harde werken van het team. Wij willen ook alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan het HAN Solarboat team.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *