Donderdag vertrok het HAN Solarboat team met een 5-tal teamleden naar Purmerend voor het tweede raceweekend van het seizoen. Het weer zat helaas wel wat tegen want de zonnestralen waren ver te zoeken. Ondanks het weer heeft het team zich goed kunnen voorbereiden op de time trial (48km), de slalom, de sprint en de tweede time trial (26km).

 

Openingsrace

De eerste race van ruim 48 kilometer is voortvarend verlopen, de HAN Solarboat heeft geen problemen ondervonden en racete zich naar een keurige vierde plaats. Na afloop van de race is het team gezellig een hapje gaan eten om daarna vol energie nog de laatste voorbereidingen te treffen voor de races op zaterdag.

Een onverwachtse wending

Op zaterdag hebben zowel de time trial (26km) als de slalom plaatsgevonden. Tijdens de time trial hebben de solarboaten onder ruim 23 bruggen doorgevaren in de omgeving van Purmerend.

De slalom was opgebouwd doormiddel van een aantal boeien die op het water dreven waarbij de laatste boei het keerpunt betekende. Tijdens de slalom schoot helaas een deel van de stuurkabels los waardoor de HAN Solarboat onbestuurbaar werd en de race niet vervolgd kon worden.

Ondanks het losraken van een onderdeel van de stuurkabels kan het HAN Solarboat team met een goed gevoel en vol energie naar de aankomende race toewerken. Monaco here we come!