Het einde van 2018 is in zicht en dit jaar hebben wij heel wat meegemaakt met onze boot en de teamleden.
Hieronder lees je onze hoogtepunten van het jaar. 

Februari

De HAN Solarboat gaat internationaal!

Het team wordt versterkt door een aantal internationale studenten. Zij komen uit Litouwen en Vietnam. Samen met de andere teamleden zorgen zij ervoor dat de boot gereed is voor de eerste races in 2018.

April

Een onmisbaar communicatiesysteem!

Het HAN Solarboat team heeft in samenwerking met Aeronamics en IIME een mooie slag geslagen op het gebied van communicatie.

HAN Solarboat te zien op telegraaf.nl

De HAN-Solarboat viel erg in de smaak op het IPKW. Ook de Telegraaf kwam langs om ons wat vragen te stellen over het project en de doelstellingen. De samenvatting van de Telegraaf over het IPKW is te zien in deze video.

Mei

HAN Solarboat behaalt podiumplaats in Akkrum

Het raceweekend bij het NK ZonnebootRace in Akkrum mag een weekend worden genoemd om niet gauw te vergeten. Bij de test ging onze accu kapot, gelukkig mochten wij er één lenen van een ander team. Wij werden met deze accu derde in Akkrum! Achteraf moesten wij alleen onze prijs weer inleveren door wijzigingen van de jury. Het kon onze pret niet drukken!

Juli

Testvaart op draagvleugels

Afgelopen zaterdag bereikte het team van de HAN Solarboat op de Oude IJssel in Doetinchem een mijlpaal – de zonaangedreven boot maakte haar eerste vlucht op draagvleugels.

Monaco

Een derde plek bij de fleet race, een zesde plek in het algemeen klassement en lol met iedereen. En natuurlijk een hoop indrukken in de jachthaven van Monaco.

September

Nieuwe stagiairs / nieuwe teamleden

Begin deze week zijn er drie nieuwe studenten gestart met hun stage bij het HAN Solarboat team. De drie studenten volgen de opleiding Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen. Zij komen voor het aankomende half jaar het team versterken.

Testvaart met nieuwe teamleden

De nieuwe Solarboat leden gingen gezamenlijk in de middag naar de Oude IJssel in Doetinchem om de Solarboat te testen. Deze test was om te kijken of alles gereed is voor aankomende zaterdag op het INNOVATE Festival en om onze nieuwe piloot Teun kennis te laten maken met de Solarboat ‘De Photon’.

Oktober

Nieuwe stickers op de boot

Het was tijd voor nieuwe floats. De floats van ‘De Photon’ zijn deze weken geschuurd en geplamuurd door de teamleden. Tijd voor nieuwe stickers!

November

Lezing op Inscience Festival Nijmegen

Afgelopen vrijdag waren wij aanwezig bij het Inscience festival in Nijmegen voor een lezing over onze solarboat. Het Inscience festival is een van de grootste filmfestivals van Nederland.

Project Solarboat: een geval apart!

In het kader van het Student als Partner project werd ook het HAN Solarboat team in het zonnetje gezet. Dit resulteert in een leuke blog op HAN.nl.